SDR ja radion kuuntelu

Tuli edullisesti hommattua amazonista SDR-tikku. Vaikka todennäköisesti kyseinen tikku on vähemmän tai enemmän kloonitikku, toimii se ainakin radion kuuntelussa. Tätä testaamista ei tule sekoittaa aikaisempaan internet radion tekemiseen. Tämä on ihan erillinen asia.

SDR-usb tikku

Pääasiassa tikun toimintaa jumi ajuri, joka piti estää toimimasta. Tähän netistä löysin ohjeen, joka auttoi. Luodaan tiedosto /etc/modprobe.d/blacklist-rtl.conf, jonka sisällöksi laitettiin seuraava teksti.

blacklist dvb_usb_rtl28xxu

Tämän jälkeen vain rebootata kone ja gqrx löysi laitteen. 

Laitoin myös käyttäjän ryhmään video. En varma ole onko se radion kuunteluun tarpeellista, mutta vlc ainakin tykkäsi skannata sen jälkeen DVB-T signaaleja.

Koska tämä olisi kestänyt hieman (yli 25 min arvion mukaan) pidempään, en alkanut testaaaman sen toivuutta. Varsinkaan mun yksinkertaisella antennilla, jolla ei välttämättä mitään olisi löytynyt.

En saanut samoilla ohjeilla suoraan toimimaan arch linuxilla, mutta mint löysi aika laitteen suoraan. Uskoisin archin haluavan udev määrityksiä ja se voisi toimia. Tämä kuitenkin riittää minulle tällä hetkellä.

This article was updated on elokuu 4, 2023

JoKiv