Steam Deck, Linux, pelaaminen..

Tässä nyt aika useasti alkanut kommentoimaan striimessäkin, että Windows 10 kun loppuu tuki 2025, niin jos uuden koneen mukana ei tule uudempaa Windowsia, minä en ainakaan sitä meinaa ostaa erikseen. Toisaalta en minä kyllä tiedä koska minä ostan uuden koneen, jossa olisi Windows.

Tämä sitten vähän muuttaa tätä ajatusta, että miten pelata ja miten striimata. Toki minulla on tuolla vanha kone joka jaksaa vielä pitkän aikaa kun siihen vaihtaa muutamia osia, mutta ei minulla oikeastaan mikään kone pyöritä Windows 11 suoria. Tai no, on minulla hidas läppäri joka meinaa että 11 toimisi. Siinä on se TPM 2.0, jota tullaan vaatimaan. Tiedän, että nuo vaatimukset voi kiertää, mutta tässä tilanteessa se olisi enemmän vain tekosyy, ettei vaihtaisi toiseen.

Vaikka aikaisemmin tiesin, että tämä mahdollista niin kyllä tämä Valven veto Steam Deckillä näytti minulle suuntaa, että nyt on aika lähteä tähän suuntaan.

Suunnitelmissa on siis tuohon koneeseen laittaa Linux ja pelaaminen toimii protonia hyödyntäen, samalla tavalla, kuin mitä Steam Deck käyttää. Tämä vain pöytäkoneelle. Asiaa olen testannut hitaammalla läppärillä ja tulokset ovat olleet yllättäviä, positiivisessa mielessä.

Toki jos asia kiinnostaa muita, niin tietenkin opastan striimissä, discordissa ja vaikka YouTubessa jos aiheesta tulee kysymyksiä tai muita ajatuksia.

You should also read:

Steam Deck ja striimaaminen

Varmaan kukaan ei yllättynyt, kun tein asian, johon on varmaan satoja opasvideoita YouTubessa. Tosin en seurannut mitään opasta, vaan asensin vain OBS Studion…